ГЪБА ЛИНДЖИ / LINGZHI

ГЪБА ЛИНДЖИ / LINGZHI

май 12, 2022


Една от най-използваните съставки в козметиката на TianDe е гъбата Линджи. 
Сега ще Ви разкажем малко повече за нея, произход, история и какво представлява. 

Lingzhi (рейши) (дървесна гъба) е една от най-известните лечебни гъби. Историята на използването му в източната медицина е на около 4000 години. Рейши в Япония и Китай се нарича гъба за дълголетие и в тези страни екстрактът от Рейши се използва при почти всяка болест. Рейши има широк терапевтичен спектър поради наличието на голям брой активни съставки. Открити антитуморни и антибиотични свойства, помага за намаляване на нивата на кръвната захар. Ефективно средство за лечение на всички видове рак. Рейши се използва при коронарна болест на сърцето, хроничен бронхит, хипертония и рак, както и като диуретик, слабително, седативно и тонизиращо средство. Насърчава елиминирането на токсините и токсините от тялото. (WIRUD RUS)

Клинично доказани свойства на Lingzhi, като повишаване на имунните функции на организма, метаболизма и подобряване на цялостното благосъстояние. Гъбите Lingi са богати на минерали, аминокиселини и витамини. Той е най-силният антиоксидант.

Няма противопоказания

Лечебните свойства на Lingzhi са известни в Китай отдавна. Източната медицина натрупва информация за нея в продължение на 4 хилядолетия. Преди повече от 2000 години в китайската „Свещена книга на чудодейните лечебни растения“ гъбата Линчжи е обявена за „най-добрата сред 365-те най-ценни растения на Изток“, надминавайки по ефективност известния женшен. Уникалната върховна гъба Lingzhi е ценен скъпоценен камък в съкровищницата на традиционната източна медицина. В древните китайски легенди тази гъба се смята за „вълшебно лекарство“, което облекчава болните от смърт и дава на хората енергията да живеят вечно. Гъбата била наречена растение, „даващо вечна младост“ или „божествена билка“. В древен Китай той беше толкова легендарен, че образът му беше издълбан като украса върху скъпи мебели, върху дръжките на тоягите и т.н.

Lingzhi е китайското наименование на тази гъба. Името Рейши (гъба на 1000 години) се използва най-често в Япония. В САЩ и Канада Линджи е известен като Ганодерма. Името Ganoderma lucium е от гръцки произход.

В момента ценните свойства на Lingzhi се изучават изчерпателно във водещи лечебни заведения в Япония, САЩ, Франция, Канада. В Япония сухият екстракт от плодове Lingzhi е включен в официалния списък на противораковите лекарства. В традиционната китайска медицина гъбата се счита за чудодейно лекарство за много заболявания.

Инфузията от гъба Lingzhi има следните свойства: повишена работоспособност, нормализиране на кръвното налягане, стимулиране на окислителните процеси в чернодробните митохондрии. Същата терапевтична ефикасност на Lingzhi е разкрита по отношение на морфологичните промени в мозъка, черния дроб, белите дробове и миокарда. И едно от най-важните свойства е силен антитуморен ефект. Когато приемате Lingzhi, всички тумори регресират - както доброкачествени, така и злокачествени.

Може да се заключи, че Lingzhi има няколко основни лечебни свойства.

  • Първият - има силно противотуморно действие. При изучаване на химичния състав на Lingzhi в Американския институт по рака е направено удивително откритие: открито е вещество, наречено "ланостан", което инхибира образуването на антитела.
  • Второ - показан при алергични заболявания. Сега пациентите с бронхиална астма, атопичен дерматит и други алергични заболявания се излекуват от тях с помощта на Lingzhi.
  • Трето - положителният ефект от употребата на лекарства от тази гъба за всякакви белодробни заболявания (хроничен бронхит и др.).
  • Четвърто - широко и успешно използване на Lingzhi при сърдечно-съдови заболявания.

Козметични свойства

Lingzhi се характеризира като много добро средство за младежка кожа. Гъбичките регулират синтеза на нуклеинови киселини, а освен това на ниво клетъчен метаболизъм блокират разрушителните ефекти на свободните радикали и намаляват окислителните процеси, което значително забавя процесите на стареене на кожата. Полизахаридните комплекси Lingzhi, насърчават синтеза на ДНК и стимулират клетъчното делене, мощно активират процесите на регенерация, което запазва младостта на кожата за дълго време.

Маските с екстракт от Lingzhi позволяват да придадат на кожата красив и здрав вид, да я направят еластична, да изгладят видимо бръчките, да тонизират и да я изпълнят с жизнена енергия за кратко време.

Lingzhi съдържа почти всички групи витамини: бета-каротин, B, D, E, C; 13 вида аминокиселини; протеини; ненаситени мастни киселини; имуномодулиращи полизахариди; минерали: калий, фосфор, Fe, Ca, Mg, Zn, манган, бор и кобалт; повече от 80 вида ензими, които участват във всички процеси на разцепване и изграждане.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg